Allahuakbar ! Gadis Ini Tak Pernah Solat Dalam Hidupnya, Ketika Dia Mati, Allah SWT Tunjukkan JanjiNya !!


FAKTAMEDIA.NET - Rakan saya berkata kepada saya, “Saya digunakan untuk menguburkan mayat masyarakat

tempatan. Salah seorang daripada keluarga saya memanggil saya untuk mengebumikan ibu bapanya. Saya pergi ke tanah perkuburan dan saya menunggu di tempat mandi mayat.

Di sana saya melihat empat perempuan yang berlarutan berlari dari mandi. Saya tidak bertanya kerana mereka keluar dari sana kerana bukan perniagaan saya.

Beberapa minit kemudian, wanita yang memandikan mayat itu keluar dan meminta saya untuk membantunya membasuh mayatnya. Aku katakan kepadanya, ‘Ini tidak boleh, kerana tidak halal bagi seorang lelaki melihat aurat wanita.’ Tetapi ia mengemukakan alasannya bahawa jenazah wanita yang satu ini sangat besar.

Kemudian perempuan itu masuk dan mandi mayat itu. Apabila dia selesai, dia memanggil kami untuk membawa jenazah. Kerana

mayat itu terlalu berat, kami berjumlah sebelas orang masuk ke dalam untuk mengambilnya. Selepas tiba di tanah perkuburan.

Kami membuka lubang masuk dan kami menurunkannya dari bahu kami. Tetapi tiba-tiba tubuhnya menjadi longgar dan jatuh ke dalam dan kita tidak dapat menangkapnya sehingga saya mendengar dari keributan tulangnya yang pecah ketika tubuhnya jatuh. Saya melihat ke dalam kain kafan sedikit terbuka supaya kelihatan seperti aurat. Saya segera melompat ke mayat dan menutup aurat.

Kemudian dengan kesukaran saya menyeretnya ke arah Kiblat dan saya membuka kain kafan di muka. Saya melihat pemandangan yang pelik. Matanya luas dan hitam. Saya ketakutan dan segera naik dengan tidak melihat kembali lagi.

Apabila saya pulang ke rumah, saya menelefon salah seorang gadis yang mati. Dia bersumpah untuk memberitahu saya apa yang berlaku ketika dia meletakkan tubuhnya di kubur. Saya cuba mengelak, tetapi dia terus menolak saya sehingga akhirnya terpaksa menceritakannya. Ia berkata, “ustaz, ketika anda melihat kami bergegas keluar kerana kami melihat wajah ibu kami menghitam, kerana ibu kami tidak pernah sekalipun melaksanakan solat dan meninggal dalam keadaan berdandan.”

Kisah nyata ini menegaskan bahawa Allah SWT menghendaki agar sebahagian hamba-Nya melihat bekas Su’ul khatimah hamba-Nya yang derhaka agar menjadi pelajaran bagi yang masih hidup. Ini sememangnya merupakan pelajaran untuk orang pintar.

Subscribe to receive free email updates: